User Tools

Site Tools


tue_kiye_de_hangi_sehi_den_ne_hediye_alini

This is an old revision of the document!


Kermese Düziçi Halk Eğitim Merkezi de çeyizlik ve hediyelik eşyalar ile katkıda bulundu. Çorum'dan da başta leblebi, pirinç, un, ceviz ve yöresel el sanatları ürünlerinin yer aldığı çok miktarda ürünle destek verildi. Osmancık Belediyesi'nin 1 ton pirinç ile destek verdiği etkinliğe İskilip Belediyesi 100 kilo pirinç, Hatap Un Fabrikası 250 kilo un, İHH Çorum Şubesi 250 kilo un, Oğuzlar Kaymakamlığı 15 kilo ceviz, Osmancık Kilim Mobilya 2 battaniye, 3 nevresim takımı, Osmancık Kaymakamlığı el yapımı sedef kakma hediyelik sandık, Gülşen Leblebi, Hışıroğlu Leblebi, Osmancık Atagün Leblebi ve Çorum Belediyesi ise yaklaşık 300 paket leblebi desteği sağladı. Amasya'dan ise 100 kilo misket elma, Suriyeliler için düzenlenecek kermeste satışa sunulacak. Amasyalıların destekte bulunduğu 350 parçadan fazla el sanatı ürünü de yine kermeste yerini alacak. Ayrıca kentteki kamu kurum ve kuruluşları da 1 adet yorgan, 150 kavanoz pekmez ve marmelat, 5 Merzifon dokuması el sanatı ürünü, 250 kilo soğan, 20 parça el sanatı ürünü, 40 paket bamya, 100 kilo kuru fasulye, 100 kilo nohut, 50 kilo bulgur, 100 kilo un, 85 tahta kaşık, 10 kilo pirinç, 200 kilo patates da Amasya'daki kamu kurum ve kuruluşlarının yardımları arasında bulunuyor.

Ayrıca, geleneksel mekanlarda tüketilen taze nane limonata ve serinletici şerbetler, sıcak günlerde tercih edilen içecekler arasındadır. Diyarbakır, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle birlikte kendine özgü mutfağıyla ön plana çıkan bir şehirdir. Her yemeğinde tarih ve kültürün izlerini taşıyan Diyarbakır, misafirperver insanları ve benzersiz lezzetleriyle unutulmaz bir deneyim sunar. Şarm El-Şeyh, Mısır'ın en popüler turistik bölgelerinden biridir ve birçok yerli ve yabancı turisti ağırlar. Bu nedenle, şehirde birçok farklı lezzet bulunur. 1. Koshari: Mısır mutfağının en popüler yemeklerinden biridir. Koshari, pirinç, makarna, mercimek ve soğanın bir araya getirilmesiyle yapılır. Üzerine baharatlı sos ve sirke eklenir. Hem lezzetli hem de doyurucu bir yemektir. 2. Ful Medames: Mısır'ın geleneksel kahvaltı yemeklerinden biridir. Ful Medames, haşlanmış ve ezilmiş bakla ile birlikte zeytinyağı, limon suyu, sarımsak ve baharatların karıştırılmasıyla yapılır. Genellikle ekmek veya pita ekmeği ile servis edilir. 3. Molokhia: Mısır'ın geleneksel bir çorbasıdır. Molokhia, yeşil yapraklı bir bitki olan molokhia'nın yapraklarından yapılır. Yapraklar doğranır ve et suyu veya tavuk suyu ile pişirilir. Genellikle pirinç veya ekmek ile birlikte servis edilir.

Kuruluşu milattan önce dört binli yıllara dayanan Erzurum, Çifte Minare ve Yakutiye Medresesi ile ünlüdür. Should you have just about any questions about exactly where and tips on how to work with Tatlı Severler İçin DiyarbakıR Lokumu, it is possible to e mail us in the website. Erzurum’a gidince meşhur cağ kebabı, ayran çorbası ve kadayıf dolması yemeden dönülmez. En önemli değerlerinden biri Oltu taşı ve Oltu taşı işçiliğiyle yapılan takı ürünleridir. Erzurum hediyelik eşya ürünleri arasından kendinize el emeği ve göz nuru ile yapılmış Oltu taşı küpe, gerdanlık, kolye, broş bilezik, tesbih, saç tokası alabilir, paketlenmiş ispir fasulyesi, ekşi pestil, civil peyniri, bal, horis, dut pekmezi, Erzurum kıtlama ve akide şekeri ürünlerinden dostlarınıza hediye edebilirsiniz. 13. Zonguldak’ tan Ne Alınır? Kömür madenlerini ilk kez işleten, Fransızlar tarafından “alan, bölge” anlamına gelen “Zone” sözcüğü eklenerek, bölgeye “Zone Göldağı” denilmeye başlanınca, zamanla ismi halk arasında bugün ifade edilen haline dönüşen şehrimiz Zonguldak, Karadeniz Bölgesindedir. Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun bulunduğu şehirde madencilik ön plandadır. Kömür işletmeleri, demir çelik fabrikaları ve limanıyla ünlü ilde dünyanın en önemli mağaraları da bulunur. Çayır Köyü Su Mağarası, Gökgöl Mağarası, Cehennem ağzı Mağaraları, Cumayanı Mağarası, Filyos Kalesi, Tieion Antik Kenti gezilecek yerlerdendir.

Ülkemizin en zorlu mücadelesinde, her bölgeye eşit mesafede olduğu ve kolay ulaşıldığı için önce Kurtuluş Savaşı’nın merkez karargâhı olarak kullanılan ve TBMM kurulduğu andan itibaren fiilen başkent haline gelen, Türkiye Cumhuriyeti Devleti başkenti Ankara, İç Anadolu bölgesindedir. Antik çağlardan beri birçok uygarlığın izlerini taşıyan Ankara’da, tarihi ve sanatsal sergilerin yapıldığı onlarca müzenin yanında askeri olanlarla birlikte ellinin üzerinde müze bulunmaktadır. Şehrin sembolü, kurucu önderimiz Atatürk’ün sonsuzluk uykusunda olduğu Anıtkabir ve Ulus Meydanı'ndaki Zafer Anıtıdır. Ankara’dan hediye ne alınır diye şehri dolaşmaya çıktığınızda, Atatürk maketi ve rozeti, geleneksel el sanatları ürünleri, Çıkrıkçılar Yokuşu ve Saman Pazarından organik ve yöresel gıdalar, biblo, el yapımı gümüş telkâri takılar, Beypazarı kurusu, havuç lokumu, bal, Kalecik Karası şarabı satın alabilir, Ankara temalı kupalar, anahtarlıklar, magnetler ve tabaklardan sevdiklerinize hediye edebilirsiniz. 19. Urfa'dan Ne Alınır? Dokuz bin yıllık geçmişi ile Peygamberler Şehri olarak bilinen ve yakın zamanda Göbeklitepe Antik Kalıntılarındaki yeni buluşlarla gündeme damgasını vuran, Türkiye’nin en büyük yedinci şehri Urfa, Güneydoğu Anadolu Bölgesindedir. Kurtuluş savaşında ortaya koyduğu büyük mücadele ile adının başına “şanlı” eklenen, ülke ve dünya tarihindeki destanların, mitolojilerin, masalların kaynağı Urfa’da, insanlık tarihinin başlangıcını değiştiren Göbeklitepe Antik kentini, Balıklı Gölü ve Urfa Kalesi’ni görmeden dönülmez.

tue_kiye_de_hangi_sehi_den_ne_hediye_alini.1743247752.txt.gz · Last modified: 2025/03/29 06:29 by archer02f359