User Tools

Site Tools


tue_kiye_de_hangi_sehi_den_ne_hediye_alini

This is an old revision of the document!


Kuruluşu milattan önce dört binli yıllara dayanan Erzurum, Çifte Minare ve Yakutiye Medresesi ile ünlüdür. Erzurum’a gidince meşhur cağ kebabı, ayran çorbası ve kadayıf dolması yemeden dönülmez. If you liked this article and you would certainly like to receive more facts concerning Özel Üretim Diyarbakır Helvası kindly check out our site. En önemli değerlerinden biri Oltu taşı ve Oltu taşı işçiliğiyle yapılan takı ürünleridir. Erzurum hediyelik eşya ürünleri arasından kendinize el emeği ve göz nuru ile yapılmış Oltu taşı küpe, gerdanlık, kolye, broş bilezik, tesbih, saç tokası alabilir, paketlenmiş ispir fasulyesi, ekşi pestil, civil peyniri, bal, horis, dut pekmezi, Erzurum kıtlama ve akide şekeri ürünlerinden dostlarınıza hediye edebilirsiniz. 13. Zonguldak’ tan Ne Alınır? Kömür madenlerini ilk kez işleten, Fransızlar tarafından “alan, bölge” anlamına gelen “Zone” sözcüğü eklenerek, bölgeye “Zone Göldağı” denilmeye başlanınca, zamanla ismi halk arasında bugün ifade edilen haline dönüşen şehrimiz Zonguldak, Karadeniz Bölgesindedir. Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun bulunduğu şehirde madencilik ön plandadır. Kömür işletmeleri, demir çelik fabrikaları ve limanıyla ünlü ilde dünyanın en önemli mağaraları da bulunur. Çayır Köyü Su Mağarası, Gökgöl Mağarası, Cehennem ağzı Mağaraları, Cumayanı Mağarası, Filyos Kalesi, Tieion Antik Kenti gezilecek yerlerdendir.

Yemeğin pişirilme yöntemi ve kullanılan baharatlar Diyarbakır mutfağının karakteristik özelliklerini yansıtır. Diyarbakır mutfağının özgün et yemeklerinden biri olan “Kaburga Dolması”, kuzu kaburgasının içine kıyma, pirinç, baharat ve yeşillik karışımının doldurulmasıyla hazırlanan bir lezzettir. Dolma, özel günlerde ve davet sofralarında servis edilir. Kaburga Dolması, Diyarbakır'ın et kültürünü yansıtan önemli bir yemektir. Diyarbakır mutfağının sevilen dolma çeşitlerinden biri olan “Ekşili Dolma”, iç harcının bulgur, kıyma, soğan ve baharatlarla hazırlanmasıyla yapılır. Yaprak sarmadan farklı olarak biber, domates veya kabak gibi sebzelerin iç harcı ile doldurulur. Üzerine yoğurt ve taze nane eklenerek servis edilen Ekşili Dolma, ekşi lezzetiyle öne çıkar. Diyarbakır mutfağının yaz aylarında tercih edilen bir sebze yemeği olan “Bostana”, taze sebzelerin yoğurt ve baharatlarla buluşturulmasıyla yapılır. Kabak, patlıcan, biber gibi sebzelerin doğranarak yoğurtla karıştırılmasıyla hazırlanan Bostana, sofralara ferah bir lezzet sunar. Diyarbakır mutfağının kış aylarında sıklıkla tercih edilen geleneksel çorba çeşitlerinden biri olan “Kelle Paça Çorbası”, kuzu kellesinin uzun süre kaynatılmasıyla elde edilir.

Çarşının koridorlarında gezerken hediye çeşitlerini görünce kendinizi kaybedebilirsiniz. Hemen arkasındaki sokaklarda, tam bir baharat ve egzotik ürünler cenneti olan Mısır Çarşısı, Eminönü sizi büyüler. Hem şehri gezmek hem alışveriş yapmak isterseniz, Avrupa yakasında Sultanahmet, Beşiktaş, Ortaköy, Taksim ve İstiklal Caddesi’ndeki dükkânlara, Anadolu yakasında Kadıköy, Bahariye, Bağdat Caddesi, Kartal, Pendik, Maltepe, Üsküdar Çarşı meydanı boyunca sıralı mağazalara hediyelik ne alınır diye düşünmeden dalabilirsiniz. Dışarıdaki hava koşulları ve trafik sizi zorluyorsa, şehrin her köşesinde iki yüzün üzerinde bulunan AVM binalarından zengin çeşitliliğe sahip Zorlu, Akmerkez, İstinye Park, Kanyon, Metrocity, Özdilek, Mall of İstanbul, Akasya, Emaar Square, Meydan, Buyaka, Capitol, Palladium alışveriş merkezlerinin size sunduğu markaların seçeneklerinden yararlanabilirsiniz. Şehrin her günü, onlarca ilçede organik ürünler ve hediyelik eşyalar satılan semt pazarları kurulur. Eski İstanbul’u buram buram hissedeceğiniz tarihi Aznavur Pasajı, Çiçek Pasajı, Tünel, Galata Kulesi, Çukurcuma, Tophane, Sirkeci, Gülhane, Soğukçeşme Sokağı, Laleli, Horhor, Balat bölgelerinde de yerel butik atölyelerinden, antika dükkânlarından otantik halılar, biblolar, ev eşyaları, Doğal Diyarbakır Lokumları dekorasyon malzemeleri bulabilirsiniz. İstanbul’da gezmenin Diyarbakır’ın En Meşhur Helva Çeşitleri keyifli taraflarından biri de şehirde her köşe başında bulabileceğiniz efsanevi sokak lezzetleri ve yerel mutfaklarıdır.

Uzun parkuruyla bisiklet turları, yamaç paraşütü ve doğa yürüyüşleri gerçekleştirebilirsiniz. Kuşadası’nda ve Didim sahilinde denizin tadını çıkarabilir, şehrin sınırlarında bulunan dokuz müzeyi gezebilir ve Apollon Tapınağı (Didim),Afrodisias (Karacasu), Alabanda (Çine), Alinda (Karpuzlu), Gerga (Çine), Harpasa (Nazilli), Magnesia (Ortaklar), Mastaura (Nazilli), Milet (Didim), Nysa (Sultanhisar), Priene (Söke) ve Tralleis (Efeler) ören yerlerini ziyaret edebilirsiniz. Her köşesinden bereket fışkıran Aydın’ ın hangi meyvesi meşhurdur diye sorarsanız verimli ovalarında yetişen lezzetli incir, kiraz ve üzümleri yeterli bir cevaptır. Olağanüstü tatları ve kokuları ile reçel, tatlı, kurutulmuş meyve ve şarapçılık için idealdir. Zeytin, zeytinyağı, incir tatlısı, reçeller, şaraplarla birlikte hediyelik ne alınır diye düşünmeden Aydın temalı şişe açacakları, magnetler, kupalar arasından seçim yaparak sevdiklerinize götürebilirsiniz. 4. Konya' dan Ne Alınır? Mevlana ve Tebrizli Şems’in birbirine kavuşmasına ithafen iki denizin buluştuğu yer olarak anılan, onların tasavvuf felsefesi ile tüm dünyada tanınan Mevleviliğin ve dervişlerin sembolü Konya şehri İç Anadolu Bölgesindedir. Türkiye’nin en geniş topraklarına sahip şehir, Mevlana’nın izinden yola çıkmak isteyenlerin her yıl 7-17 Aralık tarihlerinde Konya’yı bambaşka bir atmosfere dönüştüren Şeb-i Arus Törenleri ile yerli ve yabancı binlerce ziyaretçiyi ağırlar.

tue_kiye_de_hangi_sehi_den_ne_hediye_alini.1743247507.txt.gz · Last modified: 2025/03/29 06:25 by elliotbody8